Sunday 22 October 2017

Rödbetslasagne (8 portioner)

Jag gjorde en stor omgång med rödbetor denna gång. Det är bra med matlådor så varför inte.
Det blev riktigt gott!!! jag älskar verkligen rödbetor och det är underbart både varmt och kallt!
Jag kan verkligen rekommendera rödbetslasgne. Även den som älskar kött kommer tycka detta är gott!!!!



Rödbetslasagne (8 portioner)
1 paket färska lasagneplattor
2 paket förkokta rödbetor (500-600gram/paket)
4 medelstora vitlöksklyftor
1 gullök
1/3 påse grönkål
1 paket riven mozzarella
1 paket fetaost
Färsk basilika
Salt och peppar

Gör såhär
Sätt på ugnen på 210 grader.

Riv rödbetorna i en bunke, använd ett durkslag och försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Lägg tillbaka betorna i bunken, pressa vitlöksklyftorna och finhacka löken.
Häll i ostarna, se till att fetaosten blir finfördelad.
Ta bort stammen från grönkålen och hacka i mindre bitar.
Hacka färsk basilka efter smak.
Salt och peppar
Blanda ihop allt.
Smörj en form med lite olja.
Varva rödbetsblandning och lasagneplattor.

Gör en bechemelssås och häll på.
Grädda i 45 min.


#Rödbetslasagne #Vegetariskt #Grönkål #Feta #Mozzarella #Lasagne #Rödbetor #Rödbeta #Recept

No comments:

Post a Comment