Saturday 4 November 2017

Hotellområden i Seoul?


Att hitta ett hotellområde kan vara svårt speciellt när man reser till ett nytt resmål.
Nuförtiden bokar många Airbnb, jag kör fortfarande på hotell och i Seoul tycker jag att jag kan få ett bra rum för ett bra pris. Välj det du tycker är bäst men i Seoul kommer du vara ute mycket så...välj vad du tycker är värt att betala för att sova. I Seoul finns också många lägenhetshotell och många vanliga hotell har tvättmaskiner i källaren. Dessa kan användas av alla och du betalar en minisumma, ca 10-20kr per tvätt. Det brukar också finnas torktumlare.

Här kommer förslag på olika områden, vad som utmärker dem och närmaste tunnelbanestation! Förhoppningsvis kommer detta hjälpa dig/er vid ditt/ert val av område i Seoul.




Myeongdong - Jongno - Gwanghwamun - Insadong

명동 Myeongdong
Detta är det mest centrala området. Med dessa tre är det ett rätt stort område men det går att promenera mellan eller ta tunnelbanan.
Myeongdong är hjärtat av shopping, här hittar du flest sminkbutiker men även kläder - H&M, Forever 21, Mango, SPAO, Zara och mindre koreanska butiker. Lotte Departmentstore finns även här och Lottes shopping complex Young Plaza för de yngre.
Du har massa restauranger och caféer. På kvällarna fylls gatorna i Myeongdong av olika gatuförsäljare, den koreanska gatumaten måste testas!

Närmaste tunnelbanestation
Linje 1, 2 - City Hall
Linje 2 - Euljiro Ip-gu
Linje 4 - Myeongdong


종로 Jongno
Några minuter från Myeongdong ligger Jongno, ett större område som sträcker sig från Jonggak till Jongno 5-ga. Samsung har en stor byggnad som syns från hela området. I källaren finns Bandi Lunis bokhandel och högst upp hittar du restauranger! Det är mycket fin utsikt!
Längs huvudgatan finner du div butiker och många juvelerare, perfekt för dig som vill köpa guld/silver/diamanter. I detta område hittar du även restauranger. Om du går hela vägen ner till Jongno 5-ga kommer du hamna vid Kwangjang market, här hittar du många olika stånd som säljer jättegod mat. Du kan också köpa tyg eller varför inte köpa en skräddarsydd hanbok.
Det är också gångavstång till den konstgjorda floden/ån Cheongyecheon.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 1,3, 5 - Jonggak, Jongno-3-ga, Jongno-5a
Linje 3 - Euljiro 3-ga


광화문 Gwanghwamun
Mitt på torget finner du en stor staty av kung Sejong, kungen som skapade hangul. I närheten hittar du Seouls största bokhandel Kyobo och i området finns många restauranger.
Ett cetralt område som är fullpackad på dagen på grund av alla företag men lite lugnare på kvällarna
Här börjar den konstgjorda floden/ån Cheongyecheon.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 5 - Gwanghwamun


인사동 Insadong
Här kan du uppleva det gamla Korea, bra för att köpa souvinirer och se äldre hus, gå till bukcheon området. Mycket fina hus och roligt område. Alla butiker är stavade med hangul och du kan se mer traditionella koreanska saker. Många cafeer serverar traditionellt te och kakor och många restauranger är inredda efter äldre koreanskt stil. Du har också nära till de 3 olika palatserna.
I detta område finns många vandrarhem.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 1. 3, 5 - Jongno 3-ga
Linje 3 - Anguk



Seoul station - Namdaemun Market

서울역 Seoul station
Runt Seoul station finns många hotell, det finns inte så mycket runt stationen, en del restauranger, caféer, Lotte Mall, Lotte Mart osv. Men det är bra om ni vill resa inrikes eller ta tåget till Incheon eller Gimpo flygplatserna, då är det nära till stationen :)
Nyligen öppnades en ny gångbro som sträcker sig från Seoul station vilket underlättar för er som hellre vill gå än att ta tunnelbana.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 1, 4 - Seoul
AREX - Seoul

남대문 Namdaemun
Cirka 5-10 min från Seoul station finns Namdaemun market. En av de största marknaderna i Seoul.
Här hittar ni allt och inget. Ett måste besök för alla! I området finns många hotell, motell och vandrarhem. Det är ca 5-10 min gångväg till Seoul station åt ena hållet och Myeongdong åt det andra.
Vid Namdaemun finns också ett av Shinsaegaes varuhus, motsvarar NK.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 4 - Hoehyeon


Sinchon - Edae - Hongdae

신촌-이대 Sinchon-Edae
Ett populärt område för de yngre. I detta område finns tre stora universitet vilket påverkar utbudet av restauranger och butiker. I den här stadsdelen finns det alltid något att göra.
Börja i Edae (Ewha Womens University) och fortsätt ner mot Sinchon! Om du har en budget kan du hitta massa kläder och skor till ett bra pris.
Här finns både hotell, lägenhetshotell, vandrarhem och motell!

Närmaste tunnelbanestation
Linje 2 - Sinchon
Linje 2 - Edae (Ewha Womans University)


홍대 Hongdae
Stationen efter Sinchon heter Hongdae. Du kan självklart promenera men för att komma till det hippa området i Hongdae tar många tunnelbanan!
Här hittar du en härlig mix av allt som 18-25 åringar älskar. En fredag i månaden har de Club night. då har nattklubbarna öppet till morgondagen! Flera klubbar samarbetar och du kan köpa inträde till fler för ett förmånligt pris. Det finns gott med mat och shopping. Här hittar du roliga cafeer - Snobben / Hello Kitty tema, du hittar även graffiti, indiekultur, retro marknader etc.
Även om området riktar sig lite mer till den yngre generationen är det ett måste att besöka.
Här finns många vandrarhem, perfekt för de yngre. Men det finns även hotell och motell.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 2 - Hongik University (Hongdae)
Airport Railroad Express (Arex) - Hongik University (Hongdae)
Linje Gyeongui–Jungang - Hongik University (Hongdae)


Dongdaemun

동대문 Dongdaemun
Mest känt för all shopping, här kan du shoppa kläder till 05.00. Dongdaemun har förändrats en hel del under 2000-talet och nu hittar du även det nybyggda Dongdaemun Design Plaza & Park.
Det finns gott om restauranger och cafeer.
Området klassas inte som det bästa av Seoulborna själva men populärt bland turister pga oavstående. Det är också gångavstång till den konstgjorda floden/ån Cheongyecheon.
I området finns en bra mix av hotell, lägenhetshotell och motell.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 2, 4 - Euljiro 4-ga
Linje 2, 4, 5 - Dongdaemun History & Culture Park
Linje 1,4 - Dongdaemun


Gangnam

강남 Gangnam
Sedan Psy släppte låten Gangnam style känner nog alla till Gangnam.
Området ligger på andra sidan floden från de ovannämnda områdena. Det tar ca 40 min att ta sig med tunnelbana från Gangnam till Myeongdong. I Gangnam distriktet finns många företag men mellan Gangnam stationen och Shinnonhyeon stationen hittar du mycket att göra, allt från shopping till restauranger. Då det ligger söder om floden är det nära till COEX shoppinggallerian, Express Buss Terminalen - bussar, shopping, mat och några stationer bort ligger Jamsil och Lotte World.
Från Gangnam kan du ta buss till Suwon eller Everland!
Här hittar du boende för alla men främst hotell och lägenhetshotell.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 2 - Gangnam
Shinbundang - Gangnam
Linje 9 - Shinnonhyeon


Jamsil

잠실 Jamsil
Här har det koreanska företaget Lotte satt sin prägel. De har flera byggnader som utgör shopping gallerior, de har det högsta hotellet och en nöjespark som är både inom- och utomhus. Runt området finns en fin park. Ett område med en mix.
Några stationer från Jamsil ligger Kondae (Konguk Univ.) området, COEX shopping gallerian (vid Samsung stationen) och du har också det olympiska området från sommar OS 1988.
Här finns flest hotell och div lägenhetshotell.

Närmaste tunnelbanestation
Linje 2, 8 - Jamsil



#resa #hotell #område #bra #Seoul #Sydkorea #Korea #Gangnam #Myeongdong #Jamsil #SeoulStation #Station #Namdaemun #Insadong #Gwanghwamun #Sinchon #Edae #Ewha #AirBnB #hotel #tunnelbana #kollektivtrafik #Jongno #boka #bokning

No comments: