Sunday 19 November 2017

Varför K-beauty


Vad är fördelarna med K-beauty?
Kan man använda icke-koreanska märken och det är K-beauty?
Vad ingår i en K-beauty rutin?


Vad är då fördelen med K-Beauty?

Innehåll
- För mig handlar det största om innehållet i produkterna. Koreanska märken är mån om sitt rykte. Som "Jag är populärast i stan". Detta är något som betyder allt, ett fel och de kan tappa tusentals kunder! Därför är de måna om innehållet. Om det skulle komma fram att personer får en skada av en produkt skulle det kunna vara förödande för företaget.
I Korea är namnet "Netizen" stort, de är människor som lägger upp inlägg om allt från himmel och jord. Dessa netizens kan få ett varumärke att lägga ner över natten!
Sedan kan produkten inte göra någon synbar skillnad, detta behöver inte vara innehållets fel utan det kan vara så att det bara inte gör något för dig och din hud.


Variation
- Det finns så många märken, jag har inte koll på alla för det kommer nya hela tiden och lika många försvinner. Alla har i snitt ett mycket liknade utbud och när något är populärt har varje märke en egen version av produkten, tex. Snigel, honung.
Det finns så kallade "road shops" i Korea och det motsvarar butiker som Kicks, Kiko och Sephora. Det kan också likna märken som säljs till ett något lägre pris lite här och var som Isadora, L'oreal, Maybelline.
Det finns även dyrare märken, "high end", YSL, Dior etc som säljs i större varuhus som Åhléns och NK.


Pris
- De flesta kommer till ett bra och fördelaktigt pris så oavsett budget kan du ta del av detta!
Som jag skrev ovanför, variationen gör att det skapar priskonkurrens.
Märkets prisklass generellt är också en faktor som bidrar till priset för produkten.
Du kan få en jättefin hy till ett mycket bra (lågt) pris!!!


Kan man använda icke-koreanska märken och det är K-beauty?

Ja, en cleansing foam eller toner behöver inte komma från ett koreanskt märke för att vara K-beauty.
Och ja, så länge produkterna gör en skillnad för dig kan du använda vilka produkter som helst.



Vilka steg ingår i en K-beauty rutin?
1. Sminkbortagning + Oljcleanser
2. Vattenbaserad cleanser
3. Exfoliator (peeling)
4. Toner
5. Essence
6. Treatments (Serum / Ampuller)*
7. Ansiktsmasker (arkmasker / sheetmasks)
8. Ögonkräm
9. Fuktighetskräm (Moisturizer)
10. Solskyddsfaktor**

*Läs på vad som passar bäst för din hy! Vissa med oljig hud skippar detta steg, beroende på hudtypen eller säsong.

**I Korea använder man solskyddsfaktor året om vilket är en stor skillnad från länder i väst.
Vi i väst gillar att ha färg men solen påverkar vår hy, tex. rynkor. Huden kan också ge oss pigmentfläckar. Så koreaner, osvsett väder använder solskyddsfaktor. Även om vi inte ser solen finns det UV. Detta skadar vår hud! De har inte solskyddsfaktor på kvällen.




Personlig åsikt
För mig är K-beauty en livsstil med kombinationer av olika typer av hudvård.
Allt delas in i steg, det kräver tid men allt beror på dig själv. Känner du att tvål och vatten funkar kör på det! K-beauty är ett fenomen som kommit fram i Sydkorea. Om du åker till Korea kommer du bli förvånad över hur många butiker som säljer hudvårdsprodukter och hur många märken det finns. Det är en djungel! Och alla märken vill bli bäst och släpper flera "kollektioner" och uppdaterar befintliga produkter för att göra dem bättre.

Jag föredrar k-beauty produkter från Korea mycket pga priserna och kvaliten. En sheetmask/arkmask kostar ca 6-8 kr i Korea, ibland billigare om du köper under rea/kampanj. Då kan du få en mask för 2-3 kr/styck!! I Sverige kostar den billigaste masken 29 kr!

Sedan har Korea en rad av krämer som hjälp mig få bukt med min torra hud under den senaste åren.
Jag tycker att priset och kvalite visar sig väldigt tydligt. Många västerländska märken som är bra kostar skjortan! Jag föredrar att betala lite mindre men få bästa kvaliten.

I och med 10 steg så ja det tar tid men inte så långt som man tror! Den som tar "längst" är masken då den ska sitta på 15-25min. Så visst har man småbarn kan det vara svårt att hinna med allt alla dagar i veckan, men försök med några steg i alla fall, tvätta rent, använd toner och en fuktighetskräm, använd en ansiksmask då o då. :)
Sedan beror det också på vilken hudtyp du har, normal, torr, kombination, oljig. För mig med torr hy är det viktigt med alla steg under vintern!!


#Kbeauty #Korean #Beauty #Skincare #hudvård #Syd #Korea #Skönhet

No comments: