Monday 23 January 2012

Hamilton - I nationens intresse

Idag ska jag gå me mamma o se denna film, har sett massa reklam för den plus vi fick en rabattcheck från ICA så tänkte passa på.
Boken släpptes samma år jag föddes o filmen kommer nu... vi får hoppas att den är bra ^^


Handling
Den svenske underrättelseofficeraren Carl Hamilton har träffat en kvinna som han vill starta ett vanligt liv med. Men hans jobb kommer emellan då han utan förklaring försvinner under fyra månader för att infiltrera en internationell liga som har stulit avancerade GPS-styrda artillerigranater exporterade av den svenska försvarskoncernen Nordfors. Då Hamiltons täckmantel håller på att avslöjas i gränsområdet mellan Uzbekistan och Afghanistan attackeras ligan plötsligt av en grupp maskerade legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton lyckas komma undan den dödliga attacken men granaterna han försökte spåra är försvunna. Inom kort används granaterna i ett attentat mot en somalisk fredspolitiker.

Samtidigt blir en svensk vapentekniker kidnappad och hamnar i somaliskt fängelse. Statsministern går med på att att anlita det amerikanska privata säkerhetsbolaget Spectragon för att kunna genomföra en fritagning, på villkoret att en svensk observatör får följa med, nämligen Carl Hamilton. Mot DG:s vilja tar Hamilton dock omvägen om Beirut för att ta hjälp sin gamla vän Mouna i PLO och använda sig av dennas resurser ifall något oväntat skulle hända i Somalia. Info @ wiki

Medverkande
Mikael Persbrandt – Carl Hamilton
Pernilla August – Statsminister
David Dencik – Vice statsminister
Leo Gregory – Miller, Spectragon
Gustaf Hammarsten – Martin Lagerbäck
Peter Andersson – Chef Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

No comments: